Niezły pasztet!

10 grudnia br., w ramach kolejnej odsłony innowacji pedagogicznej „Co jadano w Soplicowie”, w roli głównej pojawił się pasztet. To jedna z najbardziej popularnych potraw naszej kuchni. Czy wiecie, że na naszych stołach gości już od XVI wieku? Francuscy i włoscy pasztetnicy zostawili po sobie znakomite przepisy, które wraz z Panem Karolem Lisińskim z firmy Transgourmet Polska Sp. z o.o., na nowo odkryli uczniowie klasy 3B. W szranki na najlepszy pasztet stanęły dwa specjały: pasztet z królika w cieście chlebowym i pasztet z mięsa mielonego z sosem żurawinowym. Zwyciężyły oba – doskonałe, pełne świątecznego aromatu, delikatności i smaku, który podkreślił sekretny składnik z kuchni z Soplicowa. 

Dziękujemy za prezenty od świętego Mikołaja, którego w drodze na nasze zajęcia Pan Karol Lisiński spotkał osobiście. Święty Mikołaj wie, co kucharze lubią najbardziej! Transgourmet Polska Sp. z o.o., dziękujemy!